About

Jag

Hej och välkomna! Jag heter Barbara Pelicano Soeiro och är speciallärare.

20180113_122401

Jag kommer ursprungligen från Portugal och har bott i Sverige sedan 1996 och bor i Stockholm med en engelsman och våra två barn. När jag var liten gick jag i en engelsk skola och engelska är därför också ett bekvämt och naturligt språk för mig. Med den blandningen är det inte konstigt att när jag tänker, talar och skriver bli det på olika språk – tror jag drömde på svenska en gång bara – och What Colour is an Orange? speglar detta med de två språken jag skriver på. Det är inte med flit utan det kommer bara naturligt. Det portugisiska språket verkar hamna lite i skymundan här…

På tal om språk, det är mycket möjligt att ni hittar lite fel här och där när ni läser vad jag skriver. Men nu kan ni förstå lite bättre varför. Viktigaste för mig är ändå att framföra mina tankar – vilket heller inte är så lätt när jag ska skriver ner dem!

Varför ”What Colour is an Orange?”

What Colour is an Orange? började 2013 på en annan adress som en blogg som fick ett kort liv. Nu, med inspiration från oförväntat håll är jag redo för nya tag!

Namnet What Colour is an Orange? hittade jag på för att bloggen då handlade om idéer för engelska lektioner med yngre elever där man alltid lär sig namn på färgerna. Att på engelska an orange is orange tycker jag är faktiskt roligt! På portugisiska heter färgen ”orange” cor de laranja vilket betyder ”färg av apelsin” vilket – host host – är såklart självklart! Allt detta, förstår ni, väcker lite fniss i mitt barnsliga jag.

Här, på denna nya What Colour is an Orange? kan ni läsa om några av mina tankar och idéer kring specialpedagogik utifrån min erfarenhet, mina utbildningar och texter jag läser.

Jag är utbildad Montessorilärare, lärare för grundskolans tidigare år och speciallärare. Min Montessori utbildning, vågar jag säga, var det bästa jag har gjort i mitt studieliv! Mer om detta kanske vid ett senare tillfälle. Innan dess tog jag en magisterexamen inom media och kommunikation men det var verkligen inte mitt kall i livet. Mitt kall i livet, ja… Det hittade jag 1996 när jag flyttade till Sverige och började jobba med barn. Sedan dess är har jag försökt utbilda mig och utvecklas på olika sätt – man blir ju aldrig färdig!

Specialpedagogik är det jag brinner mest för: Att hitta lösningar och möjligheter och hjälpa alla barn att lyckas och behålla upptäckarglädje.

Hoppas ni uppehåller er en stund här på What Colour is an Orange? och kommer tillbaka lite då och då. Lämnar ni en konstruktiv kommentar blir världen en bättre plats!

Välkomna!

Barbara Pelicano Soeiro

cropped-big-orange1.jpg

Annonser
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close